ISHPES2020 Excursion Itinerary 24.Aug.2020

You can apply for this tour via <u>Registration Form</u>. ISHPES Congress attendees will be automatically receive the password after completing the Congress registration.

[Sports Experience Course]

Hokkaido is rich in natural wonders and outdoor activities are part of its attractions.

We will take you to a beautiful countryside where you can experience rafting in the clear water of Sorachi River. The raft will navigate some ups and downs of the river and we will also let you float securely in the water waring a dry suit!

The destinations include "Kobayashi Sake Brewery", where you can see the brewery and taste the good sake.

Day	Date	Sports Experience Course / Itinerary	Meal
1	24/8 (Mon)	Sapporo St. North Exit (9:00) ——>(📮 1h) (10:00) Kobayashi Sake Brewery (tour & tasting) / 45min (10:45) ——>(🚍1h45min) (12:30) Lunch at Hoshino Resort *Meal coupon (2,200JPY) / 1h (13:30) ——>(🚍30min) (14:00) Rafting at Sorachigawa Sports Rinks / 2h20min (16:20) ——>(🚍2h45min) (19:05) Sapporo St. North Exit	Breakfast – Lunch O Dinner –

[Price]15,700 JPY per person

The followings are included in the price: bus fare, toll fee and parking fee during the tour, meal coupon and rafting experience fee.

[Minimum Number of Participants] 25

[Cultural Experience Course]

On top of the start of the Meiji Era, the history of Hokkaido was also influenced by the advancement of the western powers into Asia during the Edo Period. We would like to give you a tailored lecture from the unique point of view on the followings: Japan's position in the modern world history, the context of the Japanese history where samurai were mobilized en masse to develop Hokkaido after conclusion of the Boshin Civil War and the indigenous Ainu people in Hokkaido's modern history.

We will try to unravel Hokkaido's history by focusing on the world history such as the influence of the British Empire on the Boshin War, rather than displaying usual topics on a local history.

Day	Date	Cultural Experience Course / Itinerary	Meal
1	24/8 (Mon)	Sapporo St. North Exit (9:00) ——> (💭 1h30min) (10:30) National Ainu Museum and Park / 1h (11:30) ——> (💭 1h) (12:30) Lunch at Hiroya / 1h (13:30) ——> (💭 5min) (13:35) Date City Museum of History and Culture / 1h (14:35) ——> (💭 15min) (14:50) Usu Zenko-ji Temple / 1h (15:50) ——> (💭 2h20min) (18:20) Sapporo St. North Exit	Breakfast – Lunch O Dinner –

The followings are included in the price: bus fare, toll fee and parking fee during the tour, lunch and entrance fees of National Ainu Museum and Park, Date City Museum of History and Culture and Usu Zenko-ji Temple. [Minimum Number of Participants] **25**

[Otaru Sightseeing Course]

Otaru, which is an hour ride from Sapporo, has developed as a trading port, a hub of train service and a center of Herring fishery. We will take you to a stroll around the old city area, which looks much as it did in those days, and a canal boat cruise.

Day	Date	Hokkaido Sightseeing Course / Itinerary	Meal
1	8/24 (月)	Sapporo St. North Exit (9:00) \longrightarrow > (\bigcirc 1h10min) (10:10) Yoichi Distillery / 1h (11:10) \longrightarrow > (\bigcirc 45min) (11:55) Otaru Kihinkan (lunch after touring "Old Aoyama Villa") / 1h30min (13:25) \longrightarrow > (\bigcirc 15min) Northern Wall Street (sightseeing from the bus window) \longrightarrow > (\bigcirc 5 min) (13:45) Otaru Canal Cruise / (start 14:00) 40min (14:40) \longrightarrow > (\bigcirc 5 min) (14:45) Otaru Music Box Museum - Kitaichi Glass - Stroll around Otaru Canal / 2h (16:45) \longrightarrow > (\bigcirc 1h) (17:45) Sapporo St. North Exit	Breakfast — Lunch O Dinner —

[Price]12,500 JPY per person

The followings are included in the price: bus fare, toll fee and parking fee during the tour, lunch and entrance fee of Otaru Kihinkan and fare of Otaru Canal Cruise.

[Minimum Number of Participants] 25